Translate

Saturday, January 12, 2013

Rulouri de pui cu cascaval

Ingrediente pentru 4 portii:

-4 oua
-4 linguri de faina
-300 grame pesmet
-sare si piper (dupa gust)
-piept de pui (600-800 grame)
-cascaval feliat (eu folosesc gouda pentru ca nu se lipeste de tigaie)
Timp de preparare: cca. 30 de minute.

Mod de preparare:

1.Se taie carnea fasii de lungimea feliilor de cascaval si grosime moderata (cat sa poata fi rulate in cascaval).


2.Fiecare fasie se ruleaza intr-o foaie de cascaval.





 3. Dupa ce rulourile de pui si cascaval sunt gata, se bat ouale cu sare si piper dupa gust. Se trec rulourile prin faina (pentru a prinde oul pe ele), inclusiv capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet, repetand actiunea de doua ori ( inclusiv capetele, pentru a evita scurgerea cascavalului in ulei).




4.Rulourile se prajesc intr-o tigaie de teflon (pentru a nu se lipi). Tigaia se umple cu ulei (1 cm) si seincinge bine. (sfat: pentru a verifica daca  uleiul s-a incins puneti o picatura din amestecul cu oua si asteptati sa inceapa sa sfaraie). Se prajesc pe toate partile, la foc mediu, pana capata o culoare aurie (in timpul prajirii se acopera cu un capac pentru a va asigura ca puiul se coace).
  





5. Eu am servit rulourile cu salata de legume proaspete.


Va doresc pofta buna!

4 comments:

  1. O sa incerc cat mai curand reteta asta.

    ReplyDelete
  2. Eu garantez pentru clatitele acelea cu piept de pui ... dar nu arata rau nici rulourile acestea. Asa ca astept sa postezi si reteta de clatite.

    ReplyDelete